Помоћ ветеранима

АКЦИЈА ДА ХЕРОЈ СА КОШАРА МИЈА ЂИДИЋ ДОБИЈЕ КУЋУ

Као што смо већ писали о нашем брату по оружју, Мији Ђидићу, и његовој тешкој животној ситуацији у којој се налази, данас објављујемо и више него лепе вести.

Овом приликом желимо да се захвалимо на невероватно брзој и скоро несвакидашњој интервенцији председнице општине Брус, госпођи Валентини Милосављевић, која је у најкраћем року организовала акцију да се помогне нашем саборцу Мији Ђидићу.
Пре свега што је прикупила комплетну медицинску документацију, како би Мија могао да оствари право ратног војног инвалида, а друго, организовала је у рекордном року да се потпише уговор о изградњи куће за Мију и његову мајку.

Наиме, данас је у просторијама општине Брус потписан уговор о заједничком деловању општине Брус, хуманитарне организације „Градитељи мира“ и ратних ветерана „На бранику Отаџбине“, како би се што пре кренуло са изградњом нове куће за нашег борца Мију.

Колико значи мали знак пажње и само присуство сабораца, говори и једна ствар која се десила данас приликом посете Мији.
„Данас смо видели Мију прави пут насмејаног, ведрог духа, причљивог, као да се ради о потпуно другом човеку у односу на први пут кад смо били.
Данас је Мија са нама разговарао, изразио је захвалност свима који су се одазвали да му помогну. И поглед му је био пун наде, једноставно се осећала срећа у ваздуху, по њему се видело да је свестан да није заборављен. Понудио нам је и сок да попијемо и по ко зна који пут се захвалио свим добрим људима на помоћи.“- тако описује сусрет са Мијом његов саборац Синиша Јевтић.

Као његов претпостављени у рату и који је први покренуо причу о Мији, наш саборац Бобан Остојић има само речи хвале за Мију какав је војник био.
Бранећи Србију на Кошарама, Мија је оболео од тешког облика ПТСП-а (пострауматског стресног поремећаја) и најблаже решено не може да води рачуна о себи.
„Ја сам му био командир. Мија је био добар војник и примеран, и послушан, и храбар. Дошао је као здрав у војску, али је после борбених дејстава у Метохији 1998, где је био шест месеци на караули Кошаре, тешко оболео и има велике последице посттрауматског синдрома“, каже некадашњи командир вода 125. моторизоване бригаде Бобан Остојић.

Мија и Бобан

Ми саборци Мије Ђидића, који одлично знамо кроз какве муке пролази наш брат Мија, апелујемо на све људе добре воље, на спортисте, директоре фирми, правна и физичка лица, на све оне који могу да помогну финасијски и материјално у изградњи и опремању куће за хероја Мију Ђидића.

Дианрски рачун код банка Интезе:
Banka intesa
160-382562-94

Девизни рачун код банка Интезе:
IBAN:
RS 3516 0600 0001 0271 4319
SWIFT:
DBDBRSBG
Хуманитарна организација Градитељи мира
Николе Тесле  47/13
37000 Крушевац

Донација путем Paypal рачуна

Захвални ратни ветерани.
Наводимо да ће сва уплаћена средства бити приказана јавно.

Овде можете прочитати делове из штампе која указује на животне услове Мије Ђидића.

Српска Инфо

Ima 43 godine i bez majčine njege ne može da živi: Sudbina heroja sa Košara potresla cijelu Srbiju

Телеграф

Mija (43) se borio na Košarama, zbog košmara beži kod majke u krevet. Mole za pomoć, žive u bedi

Вечерње новости

KOLJE ME, MAJKO, SEKIRA… Heroj sa Košara Mija Đidić (43) iz sela Milentija kod Brusa ima posttraumatski sindrom i živi u siromaštvu

HEROJU SA KOŠARA JE POTREBNA NAŠA POMOĆ: Mija je prošao kroz najteže borbe, ima teški oblik posttraumatskog stresnog sindroma

Блиц

Mija Đidić je na Kosovo otišao kao zdrav: „Vratila mi se olupina od deteta, ni noge sam ne može da opere“

Еспресо

MIJA (43), HEROJ SA KOŠARA, IMA TRAUME OD RATA: Sa bolesnom majkom ŽIVI U BEDI, nemaju ZA LEKOVE! (VIDEO)

 

Општинска делегација и хуманитарна организација Градитељи мира

 

Потписивање уговора

Додај коментар

Оставите коментар