Ратни ветерани

ДАН ВЕТЕРАНА – ВИДОВДАН

Ми смо поносни што смо били на бранику Отаџбине. Ко се поноси са нама нека дође у Београд за Видовдан, на једину и праву параду поноса!

Уколико имате, понесите фотографију вашег брата, пријатеља, друга и саборца који је дао живот за Отаџбину!

Ратни ветерани, ратни инвалиди и породице погинулих бораца су после дугог низа година донели одлуку да наставе са обележавањем дана ратних ветерана, самостално, без политике или било какве друге припадности.

Инсистирамо и наглашавамо једину припадност Отаџбини, и народу, за који смо се у овим последњим ратовима и борили.

У недељу 28.06.2020. године у 12 часова, на празник Видовдан, у Београду, код Осматрачнице у Пионирском парку, погинулим борцима ратова 1990 – 2001, обележићемо Дан ратних ветерана.

Тада ћемо се сетити свих погинулих наших ратника, као и погинулих руских и осталих иностраних добровољаца који су дали своје животе за слободу српског народа.

То ће бити права прилика да скренемо пажњу јавности и комплетног друштва, да је потребно неговати сећање на погинуле наше саборце, као и на потребно поштовање живих ратника, односно ратних ветерана. Циљ овог окупљања је, да ми ратни ветерани, „опет“ упутимо надлежним институцијама и држави захтев да се Дан Ветерана за Видовдан обележава као државни празник.

Подсећамо јавност да смо то већ и учинили 2017, 2018, 2019 и 2020 године, када смо послали надлежнима званичан захтев…

До сада нема одговора, али ми ћемо се сећати наше браће на Видовдан.

Ваљда једном сване у Србији.

Живела Србија!

Оставите коментар