Помоћ ветеранима

Држава их је заборавила, али народ и саборци нису

Ево, није прошло ни годину дана од наше прве акције у фебруару ове године, али смо одлучили да направимо један биланс, шта је до сада урађено у овој години.

На почетку морамо да кажемо, да ми нисмо никакво удружење, нити организација, нити покрет, већ је идеја заживела од одликованог борца „125 МТБР Народни Херој“ Синише Јевтића. Сам је започео акцију за рањаваног саборца Николић Драгана из Сврљига у фебруару, оболелог од посттрауматског стресног поремећаја. Услед рањавања, после пар година, покренуо се тромб који је изазвао два тежа мождана удара и један блажи. (овде) и (овде)

У исто време Јевтић преко друштвених мрежа покреће акцију за помоћ Далибору Цветковићу из Житорађе, (овде). Акција у току.

Следећа Синишина акција је била за саборца са Кошара Зорана Секулића из Ваљева, срчани болесник са посттрауматским стресним поремећајем и повређеном кичмом (овде). Помоћ је трајног карактера и акција и даље траја до, дај Боже, његовог оздрављења и могућности самопривређивања како би издржавао себе и породицу. Акција у току.

Затим Јевтић организује помоћ за саборца Предрага Јанковића из Хртковаца, коме је горела кућа, (овде).

Следећа акција је била за борца Ивана Секулића из Блаца, (овде).

Следи акција за Жарка Николића, која је још у току и која се ускоро завршава јер су средства коначно прикупљена донацијом “Save Displaced Serbs”- Миле Николић, (овде).

За Мију Ђидића су акцију покренули водник Бобан Остојић, такође рањавани и одликовани борац са Кошара и Синиша Јевтић, која је успешно довршена у рекордном року за три и по месеца, захваљујући томе што се акцији прикључила дијаспора из Америке “Save Displaced Serbs”- Миле Николић, (овде). Акцију је подржала и локална самоуправа.

Борцу са Паштрика, Ненаду Михајловићу је отплаћен дуг за струју донацијом организације “Save Displaced Serbs”- Миле Николић.

У току је акција и средства још пристижу за борца Бојана Јованчића из Ниша, болесног и трајно неспособног за рад (тромбофилија), (овде).

Хвала свим добрим људима и организацијама који су помогли и који и даље помажу да наши хероји добију основне услове за живот!

Православни Витезови Србије
Српска Народна Одбрана у САД
Фондација Јунак
Хумана Телевизија Плус
Равногоски Покрет Београд

 

 

 

Оставите коментар