Ратни ветерани Хероји Отаџбине

Обавештење поводом сахране нашег брата Алберта Андијева

Обавештавамо пријатеље, ветеране и верни народ да ће наш брат по оружју Алберт Андијев бити сахрањен у понедељак, 22. марта у 12 часова, на Централном гробљу у Београду.

Драги Алберт нас напушта на сам празник Светих Четрдесет Севастијских  мученика, који су били војници и који дадоше живот за веру хришћанску.
Као што рече један од младенаца војника, Кандид: „Не само част војничку, но и тела наша узми од нас; ништа нам није драже и часније од Христа Бога нашега.“

Алберту ништа није било драже од вере хришћанске и православног народа Русије и Србије.
Као што је Агрикол наредио да се младенци војници каменују, па се те каменице враћала и погађале оне који их бацају, од којих му је једна и разбила зубе, тако ће се вратити и онима који не дадоше Алберту ни држављанство Србије које је толико желео.

Вратиће се, јер ће они отићи у заборав и нико никада неће чути за њих, док ће наш Алберт бити спомињан и овенчан венцем Српског јунака заједно са свим нашим мученицима на Небеској стражи.
Његове речи и љубав према српском народу ће тек видети светло дана.
Нама, његовим саборцима остаје само огромна празнина и жал што смо изгубли великог човека и што смо дозволили да не видимо дан када је и званично постао држављанин Србије.
Ако за живота није добио част какву заслужује, ми ћемо се потрудити и изборити, да нека школа, улица или Трг добију име по великом пријатељу и браниоцу Српског народа.
Наша поколења морају гајити сећање на жртву коју је Алберт Андијев дао на бранику Отаџбине, као и за државу Србију.

Почивај  у миру драги наш Алберте.

Оставите коментар