Помоћ ветеранима Ратни ветерани

Ратни ветеран са мајком живи без струје четири године

Да ли знате да у Нишу и околини живи око 7000 породица без струје ?
Једна од тих породица јесте Јованчић коју чине Бојан (наш брат по оружју) и његова мајка Мирјана.

Бојан је био тенкиста и  припадник сад већ чувене 211. оклопне бриграде из Ниша, која је све време рата била распоређена на Косову и Метохији.
У једном од налета НАТО бомбардера, пројектил погађа близу тенка где је Бојан стајао, том приликом Бојан бива рањен у леђа и од тог тренутак креће његова борба за живот.

Колико операција, колико посета разним Клиничким центрима широм Србије, не може да стане у опис у овом тексту.
Свуда је била борба за Бојанов живот, да би већ сада Бојан био трајно неспособан за рад.
Као тешки ратни војни инвалид, а коме наравно ништа није признато, као и хиљадама других ратних војних ветерана, тако Бојан Јованчић постаје социјални случај, али не и ратни војни инвалид.

Бојан Јованчић и мајка Мирјана

Бојан Јованчић и мајка Мирјана

Агтонија креће оног тренутка када Бојану утврђују да има тромбофилију, која је већ захватила и  плућа и ногу, те тако Бојан не може ни да седи дуго, јер нога почиње да отиче.
Да несрећа буде већа, мајка Мирјана се запалила под свећом зимус, док су покушавали да се мало угреју у стану у којем живе.
Мирјана већ има тешку повреду ноге, односно сломљена јој је нога и колено смрскано, те је имала и операцију где су јој у ногу уградили шипку, и од тада, до данас та шипка није извађена, јер нема хигијенских услова кући да се лечи, а све због немања струје.

Шта ради начелник катастра у Нишу четири године ?

Због проблема са дугом за струју пређашњег власника стана у којем живе, ЕПС Дистрибуција одлучује да им скине струјомер током марта месеца 2018 године.
Како би се решило све у вези са струјомером, мајка Мирјана подноси катастарској служби папире за укњижење стана.

Међутим, ту креће још гора агонија. Катастар у Нишу ступа у штрајк, након штрајка обмањују Бојана да су послали документацију у Београд на другостепену комисију.
У овај податак смо се ми лично уверили јер смо посетили Републички геодетски завод у Београду, а касније смо и писмено добили одговор од њих.

„Увидом у електонску писарницу за предмет број 952-02-7-764/2018 утврђено је да је Служби за катастар непокретности Ниш достављено другостепно решење од стране другостепеног органа. СКН Ниш ће послати путем поштанског оператора другостепено решење, као и да ће поступити по истом.“

Питамо начелника катастра у Нишу, како је могуће да за четири године ви не можете да решите један предмет, а за који тврдите да је предат у Београд, односно у Републички геодетски завод, јер нашим увидом у евиденцију предмета у заводу предмета на другостепеној комисији нема!!!

Синиша Јевтић у посети саборцу Бојану Јованчићу

Синиша Јевтић у посети саборцу Бојану Јованчићу

Дакле, у овом случају постоје два кривца.
Начелник катастарске службе Ниш, за кога у Републичком геодетском заводу из Београда, питају да ли је нормалано да овакав предмет не решава скоро четири године, јер предмет није у надлежности Гео заовда у Београду, већ Нишког катастра.

Други кривац је ЕПС Дистрибуција, која не може без катастра да прикачи бројило, али сме да скине бројило и да остави инвалида без струје.

Плинска боца у кухињи

Плинска боца у кухињи

Након ЧЕТРИ ГОДИНЕ ЖИВОТА БЕЗ СТРУЈЕ, појавио се трачак наде да се овај случај може решити.

Да ли ико од надлежних институција може да помогне Бојану да се ово питање реши или смо стварно толико пропало друштво, да овај трули сиустем просто једе све пред собом!
Да ли је могуће да нико, али нико не обраћа пажњу на жену којој мора да се извади шипка из ноге, јер је већ предуго у телу!
Да ли смо то сви постали звери који не виде ништа осим политиканства и свакдоневног лупетања о разним успесима овог трулог система!

Бојан Јованчић у свом стану

Бојан Јованчић у свом стану

Ако је могла председница општине Брус да организује изградњу куће за нашег брата Мију Ђидића и то за само 10 дана, питамо све надлежне, ДА ЛИ ЈЕ СТВАРНО ТОЛИКИ ПРОБЛЕМ ПРИКЉУЧИТИ ЈЕДАН СТРУЈОМЕР У СРБИЈИ ???

Овим путем желимо да се захвалимо свима људима који раде у иниституцијама, а који су искрено желели да помогну, али су им руке биле „везане“!

Градоначелница Ниша Драгана Сотировска, које је прошлог месеца имала састанак са министарком Зораном Михајловић, започела је прикупљање података о породицама без струје.
Како је нама речено, у Нишу има 7000 породица које живе без струје, списак је сачињен и послат је ЕПС Дистрибуцији.
На следећем линку можете видети изјаву градоначелнице.

REŠENJE ZA 4500 NIŠLIJA BEZ STRUJE? (VIDEO)

Овим путем позивамо министарку Зорану Михајловић да се укључи у овај проблем, јер је њена иницијатива била да се људима укључи струја!

Ко онда кочи ово питање ако је дошло из министарства?

Сада се чека ЕПС Дистрибуција да одради своје.
Међутим поставља се питање, ко ће и како ће прикључити струјомер Бојану, ако су му већ рекли да НЕ СМЕЈУ ЗБОГ КАТАСТРА ДА ПОСТАВЕ СТРУЈОМЕР!!!

Дакле, Бојан Јованчић, ратни војни инвалид који се борио за ову земљу и његова мајка која га је васпитала као честитог и часног момка, која га је дала овој држави на располагање, НЕ МОГУ ДА ИМАЈУ СТРУЈУ ЈЕР ЈЕ ВРЛО ТЕШКО УДАРИТИ ПЕЧАТ У КАТАСТРУ НА ЊИХОВ ПРЕДМЕТ!!

СРАМОТА!

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО ПРИЛОГ У КАКВИМ УСЛОВИМА ЖИВЕ БОЈАН И ЊЕГОВА МАЈКА.

1 коментар

  • Sta reci,dobro jutro..drskosti i Bezbozja,nikad,kraju÷posebno u Srbiji..i sutra kada ev.treba da se brani Kosovo . i M..ko ce ici,i sta raditi..Sramno..Oni su zasluzili,da im se ne naplacuje struja. Zbog takvih,kao on,ljudi koji rade u EpS,u i rade i zivi ..su..jer,je moglo svasta da bude..

Оставите коментар