Ратни ветерани

Ветерани спавају испред Народне скупштине

После 144 дана проведена у Пионирском парку, започели смо протест и испред Народне скупштине Србије. Пребацили смо вреће за спавање и стиропор како бисмо на такав начин скренули пажљу оних који треба да гласају за накарадни Нацрт закона о борцима.

У току протеста се данас десило да су некако у исто време дошли и родитељи украдених беба, који траже правду за своју децу.
Један детаљ је врло интересантан са данашњег протеста.
У моменту када су почели људи да се окупљају у вези са њиховим проблемом, убрзо су почеле телевизијске екипе да пристижу.
Након неколико минута било је око десет телевизијских екипа, што домаћих, што оних из нашег комшилука.

Екипе новинара
Екипе новинара које не смеју да снимају ветеране

Невероватна је чињеница, да се нити једна од тих екипа није удостојила да сними и наш протест, нити да новинари питају зашто смо ту, осим екипе Инсајдера и Слободне Телевизије.

Да ли могуће да је оволики мрак у Србији ?

Обратите пажљу на то где смо ми и наш транспарент и где новинари снимају.

Новинари испред скуштине игноришу ветеране
Новинари испред скуштине игноришу ветеране

Изненађени посланици

Данас смо имали прилику и да разговарамо с појединим посланицима који су нас питали како је стање, ваљда смо били превише далеко у Пионирском парку, па нису до сада могли да дођу до нас.
Од неких смо чак добили обећање да неће гласати за овај накарадни Нацрт закона, али као што то обично бива кад политичари обећају од тог посла нема ништа.

Спавање испред скуштине

Због овог Нацрта закона, који одговара само појединцима, одлучили смо да протест наставимо испред Народне скупштине и то свакодневно. Овим путем позивамо сву браћу учеснике ратова деведесетих да нам се придруже, јер овај сраман закон се тиче свих нас.

Следећи велики протест је заказан за 1. март у недељу у 12 сати испред Скупштине.

Организујте се браћо, па да се ускоро видимо!

1 коментар

 • Ne odustajte braco moja! Uskoro ce kuka i motika da rade svoj posao.
  Ja sam ratni vojni invalid ranjavan na kosovu…rado bih bio sa vama tu ali sam daleko od BGD.
  Istrajte …Zbog nas koji ne mogu da budu tu.
  Uveravam vas da su svi predcednici udruzenja koliko ih ima u Srbiji lopovi,koji su tu na funkcijama samo
  iz licne koristi…Ni jedno udruzenje ne vodi brigu o svojim clanovima,vec samo o sopstvenom novcaniku.Cast izuzecima ali malo ih ima.
  Sa vama smo svi…a doci ce i red da one koji su trebali da vode brigu o nama osudimo po kratkom postupku.Narodni sud. A sa njima i ostale,sto pljunuse na nase pokolenje,ratnu istoriju na cast i obraz Srpski.Nazad nema,nazad je Srbija!

Оставите коментар